Otestovali sme malý prenosný monitor, ktorý funguje len s jedným káblom.

Monitor je veľmi malý, tenký a ľahký. Hmotnosť je 1007 gramov a jeho rozmery sú 364×230×2 mm. Ľahko sa zmestí do tašky na notebook alebo batoh. Má aj stojan, ktorý sa dá vyklopiť zo zadnej strany. V balení je aj puzdro na monitor, čo je super na prenášanie.

Monitor má jednoduchý dizajn s čiernym rámom okolo obrazovky a striebornou zadnou stranou. Je ľahko použiteľný, stačí pripojiť jeden kábel a môžete ho hneď používať. Nevýhodou sú široké rámčeky okolo obrazovky. Cena monitora je okolo 220 až 230 eur.

Keď pripojíte notebook cez USB-C port, monitor je pripravený na používanie. Má 15,6-palcovú obrazovku s dobrým rozlíšením a obnovovacou frekvenciou 144 Hz, čo je dobré pre hráčov. Monitor môžete používať aj na výšku, ale stojan je v tejto polohe menej pevný a kábel trčí zhora.

Kábel je dosť dlhý na použitie s notebookom, ale môže byť krátky, ak ho pripojíte k stolnému počítaču pod stolom. Monitor má aj 3,5 mm audio konektor, ale nemá vstavané reproduktory. Má jednoduchý navigačný systém s niekoľkými tlačidlami. Nastavenie je podobné ako pri veľkých monitoroch, jednoduché a prehľadné. Monitor má aj režim ochrany pred modrým svetlom.

Monitor umožňuje nastaviť obraz podľa toho, čo práve robíte (napríklad sledovanie videí, prehliadanie webu, práca v kancelárii). Farby sú dobré a obraz je ostrý. Monitor je vhodný ako druhý monitor k notebooku alebo počítaču.

Obnovovacia frekvencia je 144 Hz, čo je lepšie ako pri bežných monitoroch, a je vhodná pre hráčov. Obrazovka má maximálny jas 250 nitov, takže bude dobre fungovať v jasnom prostredí. Kontrast 1000:1 nie je ideálny na úpravu fotografií, ale postačí na väčšinu iných úloh.

Prenosný monitor AOC 16G3 sa nám páči. Je ľahký, malý, ľahko sa nastavuje a obraz je dobrý. Mrzia nás niektoré obmedzenia, ako sú veľké rámčeky okolo obrazovky. Oceňujeme jeho vlastnosti, prehľadné menu a puzdro v balení. Monitor odporúčame pre ľudí, ktorí často cestujú, alebo potrebujú druhý monitor k notebooku alebo do domácej kancelárie.

Zapožičal: AOC